2020-10-26
2036 views
疫情期間多咗買外賣返屋企食,今日都係唔想煮飯,就買咗兩份set返屋企同屋企人食☺️外賣自取嘅價錢幾平,唔使$50都有一份晚餐食,好抵食😍等候期間發現店面嘅設計都好有日式感覺,好懷念可以飛日本的日子🤤神山沾汁麵~餐廳嘅主打,果然冇令我失望,首先賣相係同圖片一模一樣咁靚🤩豚肉啱啱燒起,仍然滲透出陣陣燒烤香氣,帶有少量脂肪,兩大塊都是厚切的😍咬落富油香,肉質厚實,食落無渣,啖啖肉汁好juicy😍沾麵底採用帶有坑紋的麵條,令麵條更加掛湯,識落質感亦十分煙韌,帶有陣陣的小麥香氣😋沾麵湯底十分濃郁,味道會比普通拉麵湯底更為濃烈,客人可以自己控制麵條的掛湯程度,味道不錯😝仲有半熟糖心蛋,荀等等嘅配菜,真係超級滿足嘅一餐🤤牛肉鯖魚日式四格便當🍱~為食既我成日都想食多啲唔同嘅餸,呢個便當$58有齊晒我想食嘅日式牛肉同埋鯖魚,仲有啲日式配菜,幾抵食😍鯖魚啱啱烤起,熱辣辣鎖住肉汁,外皮仍然帶有少脆的感覺,啖啖肉無骨,送飯一流🤩牛肉亦煮得啱啱好,吸收晒牛肉汁精華,配搭洋蔥一齊食有少少甜的感覺,食食吓不知不覺走食晒成碗飯☺️配菜係涼拌芽菜,爽脆的感覺配搭清涼的口感幾新鮮~武藏煎餃子🥟~好驚喜拎到返屋企嘅時候外皮仍然
神山沾汁麵~
仲有半熟糖心蛋,荀等等嘅配菜,真係超級滿足嘅一餐🤤
牛肉鯖魚日式四格便當🍱~
配菜係涼拌芽菜,爽脆的感覺配搭清涼的口感幾新鮮~
武藏煎餃子🥟~
好驚喜拎到返屋企嘅時候外皮仍然保持香脆,一啖咬落去發現餃子皮夠薄,內裏塞滿了豬肉餡料,肉質幾嫩滑,有肉汁,同餃子汁一齊食係絕配☺️
武藏炸雞🍗~
炸雞啱啱新鮮炸起,熱辣辣,外皮少少脆卜卜的感覺,肉質厚實嫩滑,頗為juicy的口感,一口size點埋沙律醬一齊食好方便🤤
加埋兩杯汽水係一頓完美的晚餐😍