2022-09-30
法國菜聽就聽得多,但好似係香港真係一次都未食過👀一直都知法國菜食好耐,要慢慢食,其實一路食一路同朋友傾下計,同平時急急腳食完飯走嘅差好遠🥺一坐底會有盤蕃茄,店員幫你切好檸檬,同較好個醬汁,可以自己切開啲蕃茄,然後蘸黑醋橄欖油食開開胃~😍Set dinner $698👀呢度嘅餐牌好友好,唔想散嗌嘅可以直接試呢個set menu 👌🏼👀前菜可以揀4款,我叫咗😍檸檬蜂蜜烤甜薯✨同我想像中有啲唔同,佢屬於比較屬淨,出面冇糖包圍住的,所以唔太甜😊😍黑松露醬醃製野菌✨同平時食開嘅野菌分別唔大,不過用咗黑松露醬去炒,食落更香~😍薄切帶子✨幾新鮮!同埋好鮮甜😍鴨肝球✨同我想像中嘅一樣!冇異味,入口好香,正食完前菜,會有餐包,之後法式洋蔥湯會上埋~洋蔥湯好正宗,甜甜的🫣主菜叫咗😍菠菜蘑菇烤鱈魚✨未食就咁睇個樣都覺得個鱈魚係好新鮮,一定唔會係雪藏貨🫣食落都係,魚肉好嫩好滑又juicy~魚皮香脆,很讚👍🏻😍油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁✨呢個對比起鱈魚會更重口味,鴨肉好容易撕開,入晒味!加少少香橙醬,幾fresh🥰😍藍莓千層酥 $68👀食咗咁多嘢都忍唔住叫多個甜品😂中間個吉士醬好好食!藍莓唔酸,好完美嘅一
😍Set dinner $698
👀前菜可以揀4款,我叫咗
😍檸檬蜂蜜烤甜薯
😍黑松露醬醃製野菌
😍薄切帶子
✨幾新鮮!同埋好鮮甜
😍鴨肝球
✨同我想像中嘅一樣!冇異味,入口好香,正
主菜叫咗
😍菠菜蘑菇烤鱈魚
✨未食就咁睇個樣都覺得個鱈魚係好新鮮,一定唔會係雪藏貨🫣 食落都係,魚肉好嫩好滑又juicy~魚皮香脆,很讚👍🏻
😍油封烤鴨配法式雜菜薯角伴香橙醬汁
😍藍莓千層酥 $68
👀食咗咁多嘢都忍唔住叫多個甜品😂中間個吉士醬好好食!藍莓唔酸,好完美嘅一餐法國菜體驗🥰