2017-10-26 116 views
呢間小店係朋友介紹 ,睇得出老闆對食材都有一份執著同熱誠,所以獻出我第一次食評,希望俾老闆一個鼓勵。因為當日係同老公5 週年紀念,當然要食豪d!☺️ 首先我地擇左一個刺身盛合🤤入面大概有法國藍龍蝦刺身、日本鮮拖羅、北海道帆立貝、日本劍魚背、日本油甘魚、日本希靈魚籽、日本八爪魚發現左刺身味道同一般日本餐廳好唔同,好有鮮味。老闆後黎走過黎介紹反原來龍蝦係自家養,而其他刺身都係用左空運ga 食材。之後就叫左個沖繩海萄葡沙律味道都幾清新,海萄葡比我係沖繩食ga 味道配合得更好。另外老公好欣賞鹽燒法國海爐魚我個人平時唔太食魚,不過呢條魚配合埋個醬都幾好食,我唔覺唔覺都食左半條。最後叫左個藍龍蝦野菜稻庭烏冬一晚食到2 次龍蝦感覺好爽真係飽到捧住個肚走。見到隔離枱食芝士年糕,好似好好味咁不過由於太飽關係就無試啦。所以我地決定再接再厲,約定老闆下個月再過黎試其他出品

因為當日係同老公5 週年紀念,當然要食豪d!☺️

之後就叫左個沖繩海萄葡沙律
味道都幾清新,海萄葡比我係沖繩食ga 味道配合得更好。

另外老公好欣賞鹽燒法國海爐魚

最後叫左個藍龍蝦野菜稻庭烏冬
一晚食到2 次龍蝦感覺好爽
真係飽到捧住個肚走。

見到隔離枱食芝士年糕,好似好好味咁
不過由於太飽關係就無試啦。

所以我地決定再接再厲,約定老闆下個月再過黎試其他出品
刺身盛合
2017-10-18