2019-12-31 411 views
呢間泰國餐廳有遊客有香港人幫襯, 店員大部分都係泰國人, 所以感覺都好地道😌 泰式炸春卷 🔥呢碟春卷大概有5舊, 出奇地唔油膩而且夠熱辣辣又夠脆, 好正黃咖喱豬🥘黃咖喱係我覺得最唔辣既一個咖喱, 不過咖喱既質地偏”希” 但係都夠曬惹味, 而且豬肉既份量都多, 份里十足泰式飛天炒通菜🥬嘟個菜相信大家都食過, 完全唔會輸😂 夠曬惹味完全係可以一啖接一啖咁食鹽燒烏頭王🐟烏頭本身我個人覺得比較腥, 但係佢既煮法令到成條魚既腥味冇左, 而且肉質鮮嫩完全唔會老, 點埋個泰式醬就更加好味泰式海鮮菠蘿炒飯🍍外形好似普通既菠蘿炒飯, 但係其實佢入面有好多海鮮仲要勁大份, 絕對係有heart 之選泰式串燒🍢串燒有雞牛豬三款, 三款都燒得好好食唔會過乾, 而且仲有淡淡既炭燒香😌

泰式炸春卷 🔥

黃咖喱豬🥘