2022-09-28 51 views
話說泰國過江龍After You登陸左銅鑼灣一段時間,星期日陪媽咪血戰銅鑼灣之後,終於有機會帶佢咪去試吓( ー̀֊ー́ )✧ 三點幾去到雖然略有人龍,不過我諗大概等咗半個鐘都有得入去坐低!/🌟𝕄𝕒𝕟𝕘𝕠 𝕊𝕥𝕚𝕔𝕜𝕪 ℝ𝕚𝕔𝕖 𝕂𝕒𝕜𝕚𝕘𝕠𝕣𝕚 $𝟙𝟜𝟠表面佈滿了甜甜的椰香奶蓋,灑上海量的脆脆杏仁片,清甜的芒果刨冰輕巧而綿實,入口就融化(•ᵕᴗᵕ•)⁾⁾食到中下的部份,原來裡面有香甜且煙韌的椰汁糯米飯和粒粒新鮮芒果粒,未去過泰國嘅大鄉里表示好有驚喜!呢個配搭都好match💛🧡💛盤子旁邊附上額外的椰奶和芒果汁:加了芒果汁後,香芒味更濃郁,好好食(⁎˃ᴗ˂⁎)♡⤴︎⤴︎不過越食越凍!/⭐️𝕄𝕒𝕟𝕘𝕠 𝕊𝕥𝕚𝕔𝕜𝕪 ℝ𝕚𝕔𝕖 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥 $𝟙𝟚𝟠牛油吐司邊皮硬脆,帶蜜糖的香甜,表面蒲上一層薄薄的椰汁糯米飯,配奶滑香甜的芒果雪糕滋味十足;美中不足椰子雪糕味道偏淡。整體味道都好吃,不過相比之下,二揀一還是會覺得刨冰出色一點( *´ ³`)ノ/這裡需要自助點餐,再由店員送餐,所以沒有收加一服務費。自助吧的任添水果茶幾清香,看似無糖,可以飲多幾杯👍🏻/後記:看到芒果控的媽媽食得開心又滿足,之後在電視上看到旅
後記:看到芒果控的媽媽食得開心又滿足,之後在電視上看到旅遊節目介紹,還不斷跟爸爸說好好味,我就知道我沒有帶錯她來呢♡⸝⸝
  • 芒果糯米飯刨冰