2022-08-17
今日同朋友去咗西環一間主打泰國Fusion餐廳,融合慢煮同泰式菜,Weekdays Lunch Set 💰8️⃣8️⃣起,可自由加配多款🥐招牌菜添龍蝦湯流心牛角包🥐 餐加配💰2️⃣8️⃣係Signature菜之一,我都係被慕名而來,要襯熱食先有流心較果😍,酥脆牛角包一切落去龍蝦汁就流出嚟,龍蝦湯濃味法式龍蝦湯 餐加配💰4️⃣8️⃣龍蝦湯口感順滑,香味十足,仲有一絲絲嘅龍蝦肉燒美國生蠔🦪 餐加配💰4️⃣8️⃣即叫即燒,燒得好Juicy,蠔上面加咗泰式辣醬,再加上青檸汁,食落鮮味又醒胃,味道好match🤩主菜🦞龍蝦汁蟹肉伊麵 另加💰2️⃣8️⃣呢款fusion菜覺得做得幾成功,蟹肉份量幾多,龍蝦汁煮成sauce嘅稀竭程度適中,令伊麵更易掛汁🤤🐟香煎石斑魚柳配青檸牛油汁 💰1️⃣8️⃣石斑魚柳煎到金黃色,第一次食牛油汁sauce,加咗青檸感覺一啲都唔油,配菜有椰菜同薯仔甜品Creme Brule 💰2️⃣8️⃣細細杯味道唔會過甜,食落仲好滑添😙Tai Milk Tea Croissant💰2️⃣8️⃣順便試埋泰式奶茶版嘅流心牛角包,甜品版流心較果較稀,淡口少少🤏飲品兩杯都係泰式奶茶,襯熱飲茶味香,甜度岩岩好🎈享慢煮泰🎈西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山
龍蝦湯流心牛角包🥐 餐加配💰2️⃣8️⃣
法式龍蝦湯 餐加配💰4️⃣8️⃣
龍蝦湯口感順滑,香味十足,仲有一絲絲嘅龍蝦肉
燒美國生蠔🦪 餐加配💰4️⃣8️⃣
主菜
🦞龍蝦汁蟹肉伊麵 另加💰2️⃣8️⃣
🐟香煎石斑魚柳配青檸牛油汁 💰1️⃣8️⃣
甜品
Creme Brule 💰2️⃣8️⃣
細細杯味道唔會過甜,食落仲好滑添😙
Tai Milk Tea Croissant💰2️⃣8️⃣
飲品兩杯都係泰式奶茶,襯熱飲茶味香,甜度岩岩好
🎈享慢煮泰🎈
西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山地下A號舖