Hiring
Salary negotiable
28 days ago
2024-09-24 539 views
之前一直都見依間餐廳大排長龍,所以趁住未到午市仲有位,我就入去叫返個泰式套餐嚟試吓先😋😋一入到去環境好靚,嘢食選擇都多,而且牛市去嘅時候仲會有午市套餐。我就簡簡單單叫咗一份二人餐。首先係越式蝦米紙卷,啲紙卷包咗新鮮嘅蔬菜,粉絲同鮮蝦,卷得好實,再點少少泰式酸辣醬,味道更加香濃,真係開胃又健康!之後喺主食方面我哋叫咗烤餅。叫咗烤餅咁就梗係要咖喱嚟食啦,所以我哋揀咗泰式青咖喱雞作為配搭。咖哩湯底濃郁,配上新鮮嘅雞肉同蔬菜,令味道更加清新。咖哩煮得剛剛好,唔會太辣太濃。馬拉盞通菜係今次嘅另一道菜式,通菜炒得恰到好處,清新爽口,配上香料獨特嘅馬拉盞調味,令味道更加豐富。我另外仲叫咗一個芒果雪糕配糯米飯,用咗椰子殼作為一個盤,而且裏面仲有唔少椰子肉,芒果雪糕香甜滑嫩,配上糯米飯搭配,好食!