今日同寶寶來尖沙咀呢邊按腳,按完腳滿足左對腳之後,就要滿足下肚仔了🙈 係好餓嘅情況下,我哋就喺同一棟大廈揀咗一間喺OpenRice幾高評價嘅泰式餐廳食晚飯❣️本來以為餐廳細細間,點知上到嚟都唔細,有差唔多80個位咁多😲 有部份係半露天餐桌,枱枱櫈櫈都瀰漫着一股泰式風情,很有泰式街頭餐廳風格💕整體感覺幾舒服👍🏻 乾淨企整😌 地點又就腳 🤩餐廳仲裝左 Now TV🙊 踢波日都可以黎睇波🤟🏻整體環境來講幾唔錯❣️小食拼盤(細)$128有香葉雞中翼(單骨)、春卷、魚餅及蝦餅4款小食每樣各四件❣️非常豐富😍 🦐蝦餅足料,裡面有蝦肉☺️ 食落亦香口唔覺得油膩❗️🐟魚餅出色👍🏻 香料嘅味道控制得好好,一般食呢個魚餅都會食到好大陣香料味,但呢個好易入口,幾岩港人口味🤓🌯春卷以蔬菜餡料為主,春卷皮夠薄👍🏻香熱鬆脆😋椰香黃咖喱(配牛肉)$108另加配薄餅 $28勁多牛肉🤩用隻匙羹輕輕一舀,大部分都係牛肉黎☺️ 黃咖喱味香濃,唔算好辣,質感亦唔會好似水咁稀,用嚟配薄餅、送飯,又或者配蒜蓉包都唔錯👍🏻薯仔切得大細適中,好方便食👍🏻薄餅煎得好香口,咬落有薄粉層+脆脆地咁,係我哋特登叫來餸咖喱嘅😆 店員仲好貼心咁話俾我地聽呢

整體感覺幾舒服👍🏻 乾淨企整😌 地點又就腳 🤩
餐廳仲裝左 Now TV🙊 踢波日都可以黎睇波🤟🏻
整體環境來講幾唔錯❣️

小食拼盤(細)$128
小食拼盤(細)

🦐蝦餅足料,裡面有蝦肉☺️ 食落亦香口唔覺得油膩❗️
🌯春卷以蔬菜餡料為主,春卷皮夠薄👍🏻香熱鬆脆😋

椰香黃咖喱(配牛肉)$108
另加配薄餅 $28
椰香黃咖喱

薯仔切得大細適中,好方便食👍🏻
薄餅煎得好香口,咬落有薄粉層+脆脆地咁,係我哋特登叫來餸咖喱嘅😆 店員仲好貼心咁話俾我地聽呢個薄餅要快啲食,唔係凍左會變硬的❗️真貼心💕

泰式蝦肉炒金邊粉 $108

比想像中大碟❗️
蝦肉幾大粒🥰 配料仲有雞蛋、芽菜、香蔥等,味道酸甜得來有點heavy,金邊粉炒得有啲濕,食到尾有啲漏🙈 好彩又嗌嘢飲😝
味道不錯的,比較適合重口味人士~

椰青 $48
椰青

椰子水滿滿的😍 清甜可口👍🏻 特別適合食完酸野+熱氣野🤪後用來解渴❣️

龍眼冰 $42
龍眼冰

飲落清清地,唔會好似出面飲嘅龍眼冰咁甜☺️,佢嘅微甜係由本身嘅龍眼肉帶出嚟,係天然嘅甜味來💕 唔錯👍🏻 冰再少d 更好❣️
2019-09-30
小食拼盤(細)