2025-03-01 0 views
尖沙咀 The One 的 Cambo 主打正宗泰國菜,今次試咗佢哋嘅泰式去骨海南雞、泰式豬手豬脾飯、蒜蓉炒椰菜苗同香芒糯米飯。🐔 泰式去骨海南雞|嫩滑無骨超方便首先一定要試嘅就係泰式去骨海南雞!雞肉去晒骨,食落超級方便,啖啖肉!雞皮薄而爽滑,雞肉嫩滑多汁,完全唔會乾柴。最正係佢哋嘅泰式醬汁有酸有辣有甜,同雞肉完美配合,食落好開胃!旁邊仲有青瓜同香葉,清新解膩,成個配搭好平衡。🐷 泰式豬手豬脾飯|軟嫩入味如果你係肉食控,咁泰式豬手豬脾飯絕對係你嘅首選!豬手同豬脾都燜得超軟嫩,入口即化,完全唔會覺得膩。醬汁濃郁,帶有少少香料味,撈飯一流!飯粒吸滿醬汁,每一啖都係滿足感。🥬 蒜蓉炒椰菜苗|清新爽脆食完咁多肉,當然要食返啲菜平衡下! 蒜蓉炒椰菜苗炒得剛剛好,椰菜苗爽脆清甜,蒜香味十足,但又唔會蓋過椰菜苗本身嘅味道。🥭 香芒糯米飯|完美甜品作結最後當然唔少得甜品!香芒糯米飯絕對係泰國菜嘅經典之作!糯米飯軟糯煙韌,帶有淡淡椰香,芒果香甜多汁,兩者配搭得天衣無縫。最正係佢哋嘅椰漿,唔會太甜,淋喺糯米飯上,每一啖都係幸福嘅感覺!作為一餐嘅結尾,真係完美。

🐔 泰式去骨海南雞|嫩滑無骨超方便

🐷 泰式豬手豬脾飯|軟嫩入味