2021-10-26 776 views
同朋友都好鍾意食泰國嘢,見這間都幾多人去,就去食下。2人晚餐真係超抵,而且食物超多!晚市2人套餐啱曬咩泰菜都想食,又有選擇困難症嘅人,$498 就可以成枱食物,有串燒、冬陰功、炒金邊粉、明爐🐟等,非常超值😍店員服務亦好好,見我們點了2人餐,就立即幫我們轉去4人枱,食得舒服d🌟泰式鮮蝦炒金邊粉炒得幾出色乾爽,配上絲絲蛋香,口感和味道都調得剛剛好。🥘明爐冬蔭功海鮮湯這款都好出色,入面超多海鮮,有蝦、青口、八爪魚🐙,蝦更加係海蝦來,食材quality太好了😍😍😍冬陰功湯超辣香,辣味較重,辣得來好過癮😋🥬泰式炒雜菜看似平平無奇嘅泰式炒雜菜,亦非常好味,炒得好香爽,而且好入味,估唔到菜都可以咁好食。🍢泰式咖哩串燒串燒同樣出色,無論是豬肉還是雞肉串,都出乎意料地厚肉,而且燒得外脆內軟,椰香creamy 沙爹汁更加係重點,配在一齊好好食🐟原條青檸明爐烏頭魚大大條魚配上熱香青檸湯和青口,魚肉厚實,非常抵食~青木瓜沙律都好辣香惹味~另外還加配了榴槤麻糬,入面的榴蓮真的非常濃香,軟軟texture好滋味下次可以叫多d人來一齊再食抵食套餐😋又好食又唔駛諗order咩~大滿足!

晚市二人套餐

🌟泰式鮮蝦炒金邊粉
炒得幾出色乾爽,配上絲絲蛋香,口感和味道都調得剛剛好。
泰式鮮蝦炒金邊粉

🥘明爐冬蔭功海鮮湯

🥬泰式炒雜菜
泰式炒雜菜

🍢泰式咖哩串燒

🐟原條青檸明爐烏頭魚
大大條魚配上熱香青檸湯和青口,魚肉厚實,非常抵食~

原條青檸明爐烏頭魚

青木瓜沙律都好辣香惹味~
青木瓜沙律

榴槤麻糬