2023-03-12
🌟餐廳:Chatuchak📍地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1105號舖💰價位:~$50 - $100⏰營業時間:星期一至六 11:30 - 22:00 (星期日休息) 📱電話:2577 7874今日同媽媽係銅鑼灣shopping 左成日,行到又攰又肚餓~諗起希慎廣場11樓food court 有間「Chatuchak」,主打平靚正泰菜,性價比極高,一於就同媽媽撐枱腳食埋先返屋企!———————————————————🔹青木瓜沙律- 份量夠哂多,都幾大碟!青木瓜絲及蘿蔔絲好爽脆,上層仲加左香脆既花生,搭配自家制既泰式酸辣汁,好惹味~———————————————————🔹泰式乾炒河(雞肉)- 泰式乾炒河材料豐富,熱辣辣香噴噴泰式河粉入口好軟滑,配料有齊雞肉、蛋絲及椰菜,食落夠哂豐富我地最鍾意就係佢個醬汁調味,河粉炒得夠鑊氣之餘,微辣食得好過癮~———————————————————🔹芒果糯米飯我同媽媽又點少得食埋甜品呢呢份芒果糯米飯賣相都幾靚,芒果份量夠多之餘,食落味道清香加上糯米飯同椰漿好夾,食得好滿足~———————————————————🔹香茅荔枝梳打 及 特濃阿華田朱
📍地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場11樓1105號舖
💰價位:~$50 - $100
📱電話:2577 7874
🔹青木瓜沙律
———————————————————
🔹泰式乾炒河(雞肉)
🔹芒果糯米飯
———————————————————
🔹香茅荔枝梳打 及 特濃阿華田朱古力(熱)
最後叫多兩杯飲品,我就揀左特濃阿華田朱古力(熱),甜甜地又解辣飲落好舒服~
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳主打平靚正泰菜,我地食飯期間都見到好多上班一族收工黎食晚飯,質素有保証~
食物方面,泰菜味道正宗,選擇又夠哂多,值得一試~