2017-07-05 40 views
朋友提議去食意大利菜我哋就決定去左北角呢一間餐廳到試下呢間餐廳嘅位置比較隱蔽係小巷入邊 去到嘅時候鋪頭入邊嘅位置已經大概八九成坐滿服務員態度好好咁問我地要唔要坐出面咁見冇落雨嘅關係 同埋都可以坐得舒服啲就揀咗坐咗係出面成間鋪頭設計 裝飾都好有感覺 每張枱上面都會有啲裝飾品坐低冇耐個Staff就拎咗餐牌過嚟介紹咗幾樣好食嘅就放低等我哋慢慢揀我哋就揀咗兩杯嘢飲同三碟野食等左大概5分鐘到嘢飲就已經到啦個果茶就係用左百香果嚟整 個staff就好好咁同我地講話百香果可能會覺得比較甜所以另外在比咗兩杯水我哋等我哋可以沖淡小小先飲第一碟係輕煎帶子籽黑醋珍珠第二個我哋就揀咗燒美國豬鞍扒香橙燒汁烤雜菜薯條另外就再揀咗個飯就係黑松露海膽鵝肝忌廉芝士意大利飯個飯就咁食係的確淡左但係如果將三種材料放埋一齊成個感覺就會好食好多三樣嘢之中最鍾意嘅就係嗰個帶子真心推介食嗰陣可以先將帶子放咗喺自己隻碟再將嗰啲黑醋味嘅珍珠放上去咁樣拎就冇咁易跌晒兩個女仔食三樣嘢都夠我地食飯仲可以吹係到吹水 冇趕客走有機會再黎試
朋友提議去食意大利菜

我哋就決定去左北角呢一間餐廳到試下