蕃茄仔原來已經有第3間分店啦!!餐廳位置喺mikiki底層,好易搵。我地兩個人叫左個特級牛魔王、大滿足豚三寶同兩件忌廉蟹肉薯餅,嘢飲叫左土耳其桃茶同coke zero,大家share食。特級牛魔王(配上海麵)$128配料有牛肩胛、和牛𦟌、和牛丸同牛骨髓。朋友第一次食牛骨髓,用小匙「筆」黎食覺得非常有趣,牛味相當濃,加埋滿滿牛油香味,衝擊味蕾;和牛丸好彈牙;牛肩胛同和牛𦟌都好軟腍,好有肉味。大滿足豚三寶(配刀削麵)$90有齊豬扒、豬軟骨同豚肉片,豬扒同豚肉片有驚喜,煎得好香;豬軟骨就炆得軟腍。蕃茄湯底非常濃厚,甚至濃到接近沾麵湯底。我就覺得上海麵會比刀削面掛汁。至於薯餅就正常發揮,嘢飲方面特土耳其桃茶好香,唔甜好健康!甜品有一小塊tiramisu,睇個樣冇咩特別,但好好食!無論係湯底,肉質定配料都值得再試,下次要來試吓啲特色小食!

特級牛魔王(配上海麵)$128

大滿足豚三寶(配刀削麵)$90

無論係湯底,肉質定配料都值得再試,下次要來試吓啲特色小食!
2023-05-12
$109 (Dinner)
  • 牛魔王
  • 大滿足豚三寶