2019-05-15
上網見到漁獲浜燒個宣傳廣告 新店開張優惠 $98蟹甲羅燒任食 即刻send畀我個朋友睇 相約一齊大擦一餐冇花冇假真係98蚊任食蟹甲羅燒 此優惠於 星期日至四 至到5月31號蟹甲羅燒包括蟹膏,鵪鶉蛋,蔥花及法包每枱客人都有專人服侍 有人幫你燒埋 夠曬貼心 職員仲會好細心講解食物及幫忙執拾桌面 真係覺得佢哋好有禮貌 今時今日仲有呢啲服務態度確實難得另外我同朋友再叫咗個 龍蝦 活貝浜燒盛盒$1268(2位用)包括一隻伊勢龍蝦 還是活活的 勁生猛 龍蝦兩食 一是刺身食法 二是蝦膏味噌炒龍蝦肉盛盒還包括了生蠔, 松葉蟹腳, 南非鮑魚及扇貝南非鮑魚成隻手掌咁大 上枱嘅時候仲識旭嚟旭去 夠新鮮 肉質夠厚 充滿彈彈的口感 建議不要點任何醬汁 這樣才能吃出真鮮味帆立貝兩個煮法 清酒煮及牛油煮 餐廳職員建議食咗清酒煮先 味道較為清淡 卻食得出扇貝嘅鮮甜味相反牛油煮較為濃味 兩者各有長處 共通點就係帆立貝好鮮甜 肉質嫩滑 裙邊爽脆松葉蟹腳已經破開方便易食 一梳梳嘅蟹肉鮮甜無比 職員拿捏燒海鮮嘅時間剛剛好 完全沒有過火 依然保存肉質及水分龍蝦刺身 蝦肉晶瑩剔透 白雪雪好靚呀 肉質爽脆而且紮實 新鮮程度爆標另一
蟹甲羅燒包括蟹膏,鵪鶉蛋,蔥花及法包
盛盒還包括了生蠔, 松葉蟹腳, 南非鮑魚及扇貝
另一個食法 係將龍蝦膏加味噌抄龍蝦肉 之後再將完成品讓返入蝦頭之中 再用火槍燒炙
味噌同蝦膏嘅味道 簡直鮮到不得了 當中仲有粒粒龍蝦肉 成件事相當邪惡 但係我好享受 非常之味
美酒配佳餚 這裏除咗有日本啤酒提供之外 仲有乳酸飲品及清酒,梅酒等等 ……
唔好等喇 快啲腳三五知己黎開餐!