2018-10-14
今晚同朋友到尖沙咀晚餐,朋友選擇了北海道爐端燒,要來一番日本風情。行入餐廳,全部滿座,那時只是大概7點左右,嘩,所以想食要預早訂位比較好。餐廳裝潢好日本風,牆上以酒樽裝飾,木色座位,整間風格都讓你覺得置身於日本。雖然睇店名,讓人感覺都喺主力為串燒,其實,翻一轉餐牌,你就見有好多其他類型食物。打開餐牌,先喺各式各樣嘅啤酒、雞尾酒、餐酒、特飲、燒酌……等等飲品。仲有前菜、沙律、刺身、特色小菜、特色意粉、炸物、燒物。精選刺身3款$178-由廚師決定你食咩,肥美的三文魚🍣厚切,一口咬落去,好爽。非常鮮甜。油甘魚用的全是腹部,腹部位置最肥美。北寄貝刺身加魚子,一粒粒晶瑩剔透,好新鮮。北海道蟹蓋蟹肉蟹膏燒$78-全部都是膏,將中間鵪鶉蛋和蟹膏攪勻,蔥花,蟹肉鮮甜,啖啖蟹膏充滿口腔,好正~~~見到好多人都點明太子雞翼$52-表面炸到金黃,咬落去裡面肉質好實,有點微辣,好食👍鹽燒鮭魚腩$52-喜歡食魚的不要錯過,魚腩燒到剛剛熟,食落勁滑,加上本身魚腩的魚油,好甘香。鹽燒花魚$88-同樣是必食👍朋友之前已試過,推薦我試下,果然是正,花魚肉質較實,廚師火喉控制得好好,將魚的肉汁鎖住,外乾內濕。帆立貝串燒$
仲有前菜、沙律、刺身、特色小菜、特色意粉、炸物、燒物。
精選 刺身3款$178-由廚師決定你食咩,肥美的三文魚🍣厚切,一口咬落去,好爽。非常鮮甜。油甘魚用的全是腹部,腹部位置最肥美。北寄貝刺身加魚子,一粒粒晶瑩剔透,好新鮮。 北海道蟹蓋蟹肉蟹膏燒$78-全部都是膏,將中間鵪鶉蛋和蟹膏攪勻,蔥花,蟹肉鮮甜,啖啖蟹膏充滿口腔,好正~~~ 見到好多人都點明太子雞翼$52-表面炸到金黃,咬落去裡面肉質好實,有點微辣,好食👍 鹽燒鮭魚腩$52-喜歡食魚的不要錯過,魚腩燒到剛剛熟,食落勁滑,加上本身魚腩的魚油,好甘香。 鹽燒花魚$88-同樣是必食👍朋友之前已試過,推薦我試下,果然是正,花魚肉質較實, 廚師火喉控制得好好,將魚的肉汁鎖住,外乾內濕。
帆立貝串燒$36-帆立貝好大隻啊!啖啖肉,食落真係爽
朋友真係冇介紹錯,呢間北海道爐端燒絕對可以再光顧