2018-02-22 1868 views
今日情人節,男友竟然仲未諗食咩!😆😆兩個人放左工係銅鑼灣一帶搵食,呢條街都有幾間cafe出左情人節套餐,最後見到呢間餐牌ok, 而且擺設都幾靚,好似幾浪漫,好襯今日既主題!所以入左去啦,好在冇book位都有位!前菜:意大利巴馬火腿 甜脆蜜瓜 意式黑醋沙律巴馬火腿捲住甜甜既蜜瓜,一咸一甜,至佳配搭!用黑醋做沙律不但只健康而且令菜更鮮甜,不過應該係其中加左最苦既火箭菜!😣湯:新鮮南瓜蓉松子仁忌廉濃湯本身對南瓜湯冇咩興趣,不過佢呢個南瓜蓉湯都唔錯!每人可以揀一個主菜,佢一共有2款,所以我地各選一個share食主菜:香草蒜烤澳洲安格斯西冷(7安士)拌薯菜牛扒冇問到我地幾成熟,原來預設左5成熟左右啦!😁😁岩岩好岩曬我!見到隔離枱係大肚婆,佢地都有主動將牛扒變全熟!貼心服務,不錯!主菜:炙燒慢煮帶子 香煎虎蝦 配龍蝦汁蜆肉意粉唔中意個龍蝦汁呀!不過呢個純粹個人喜好,唔可以話佢難食!因為個帶子同虎蝦都唔錯!而且意粉既軟硬都係剛好!甜品:經典芝士蛋糕配雪糕我開頭以為一人一set, 原來2個人得一set! 噢!甜品係女士最愛!得一份太可惜了!雪糕係正常既雲呢拿曲奇味!芝士蛋糕都做得好好!飲品:柚子特飲

前菜:意大利巴馬火腿 甜脆蜜瓜 意式黑醋沙律

湯:新鮮南瓜蓉松子仁忌廉濃湯

本身對南瓜湯冇咩興趣,不過佢呢個南瓜蓉湯都唔錯!

主菜:香草蒜烤澳洲安格斯西冷(7安士)拌薯菜

主菜:炙燒慢煮帶子 香煎虎蝦 配龍蝦汁蜆肉意粉

甜品:經典芝士蛋糕配雪糕

飲品:柚子特飲 紅酒

$567 2人 加一服務費

最後仲送左一樽花果蜜比我地!甜甜蜜蜜!很滿意既一餐情人節晚餐!

最後知道呢間cafe係由一對小情人精心經營既,有心機有創意!下次再黎支持佢地既主打菜式先!