2023-03-17
適逢同男朋友慶祝白色情人節,於是就想簡一間有羊加又浪漫嘅餐廳去慶祝。係友人推薦下,終於搵到呢間餐廳,就決定一試!Book餐廳時Request左想坐近窗口位置,方便影到靚相,餐廳都有按要求幫手安排,讚!叫左一個二人Set dinner,$668,包一份Salad、二份Appetisers、兩份mains、兩份雪糕甜品、兩杯飲品😋其實呢個價錢嚟講真係超級抵食!🥗Salad我地簡左煙三文魚沙律,有3-4塊煙三文魚,而且生菜都好新鮮,醬汁亦好食!🫕Appetisers我地就簡左黑白無常,即係黑松露醬火腿多士,好Juicy!!!多士用牛油煎得好香!而且多士面仲舖上黑松露碎!真係好好食,值得encore再食!🤣另一個appetisers就簡左麻醬手撕雞,呢個反而好普通,而且好似落得太多麻醬,有啲太「漏」嘅感覺!🥩mains就簡左飄羊過海同澳洲M5和牛肉眼扒!羊架肉好嫩好好食,蘇味唔重!推薦鐘意食羊嘅朋友食!另外肉眼扒就不過不失,叫左5成,都ok的,但有啲位都好韌🫣兩款肉都係配紅酒汁,但因為我地唔飲紅酒,餐廳都肯幫我地轉燒汁😆🍨甜品雪糕係綠色既雲尼拿加威化餅同朱古力棒!唔算太甜,好食😆😆另外,因本身
於是就想簡一間有羊加又浪漫嘅餐廳去慶祝。
係友人推薦下,終於搵到呢間餐廳,就決定一試!
Book餐廳時Request左想坐近窗口位置,
方便影到靚相,餐廳都有按要求幫手安排,讚!
叫左一個二人Set dinner,$668,
其實呢個價錢嚟講真係超級抵食!
另外,因本身擔心唔夠飽,所以叫多左一個雞肉拼盤,都好好食,雞肉炸得黎,肉質好嫩滑,而且仲有埋雞軟骨同雞粒,都好好食😆
最後,因為想慶祝情人節,所以叫左一款是日甜品寫happy Valentine day!但呢款蛋糕真係太甜….甜到食左幾淡已經食唔落🥶唔建議食!
整體而已,餐廳食物都好食,亦夠大份,餐廳佈置亦好浪漫有情調!而且好有懷舊情調,打卡影相都好靚🤣