今日諗住買外賣返屋企食,諗咗陣就決定買呢間水門雞飯,因為星期一至六都有set lunch,比較抵食😌我就叫咗個水門雙併雞飯(堂食$58,外賣$60),同時有哂切雞同炸雞,一次過滿足哂兩個願望😋雞嘅份量都幾多,每款都各有四至五舊,切雞嘅部位雖然係雞胸,但佢嘅肉質都唔算嚡,連埋爽脆嘅雞皮一齊食都唔錯🤪而炸雞好大舊,而且炸得唔乾,食落都仲有肉汁😋配埋雞油飯一齊食真係好滿足😋Set lunch仲跟咗個湯同一杯嘢飲,個湯就辣辣哋有啲胡椒味,食完飯用嚟濕下口都唔錯🤣而餐飲我就揀咗泰式奶茶,呢杯奶茶就好好飲🤤茶香奶滑,完全拍得住喺泰國飲嘅水準,不過就略嫌甜咗少少~整體嚟講,呢間餐廳嘅食物水準都相當唔錯,美中不足嘅係外賣需要加$2🤨明明而家好多餐廳外賣都有做優惠😶

水門雙併雞飯

2021-11-27
TakeAway
$60 (Lunch)
水門雙併雞飯