2022-07-23 71 views
鯉景灣海旁一帶真係好多出色的餐廳,今次朋友力推呢間The salted pig。今晚我哋幾個志在飲下酒,所以食物我哋主力食小食,做佐酒食物。意式凍肉芝士拼盤呢個cold cut 拼盤有好多款唔同嘅凍肉,包括有風乾火腿、莎樂美腸、意大利火腿,連同芝士一起進食,絕對係絕配!而且還有我最鍾意嘅火箭菜和酸包,極之好吃!小食分享拼盤snack platter可以一次過食到好多唔同種類嘅食物。要大讚的是迷你牛肉漢堡,它即叫即製,麵包咬下去時十分香脆,一定要趁熱吃!另外香酥魷魚圈非常惹味,雞翼也十分出色,上面鋪有大量的Cajun 粉,非常香口。蕃茄芝士肉丸也啖啖肉,如果有更多蕃茄醬就更好!一邊吃小食,一邊嘆杯Sangria ,開心一番!Pitcher 的份量剛剛好!香蕉雪糕新地吃完小食,我哋就直接叫甜品,雪糕新地上的窩夫非常香脆,內裏的朱古力雪糕很香滑,加埋香蕉,是完美組合!朱古力心太軟熱騰騰的朱古力心太軟真的叫人無法阻擋,內裏的朱古力流心不會太甜,而雲呢拿雪糕加入了香趣的杏仁片,一冰一火,令人大滿足!

意式凍肉芝士拼盤

小食分享拼盤