2014-04-05
星期5去南丫渡假,晚飯時間當然食海鮮。咁多間海鮮酒家,我哋去咗壽記。入到去,侍應哥哥好好招呼。座底,地方好干淨,坐位都好闊。到選海鮮,侍應好落力介紹啲最貴價海鮮,所以選海鮮時要諗清楚。廚房起菜速度好快,我首先叫咗3樣海鮮,之後先order菜同炒麵,如果一次過order哂,啲嘢就凍哂。首先講海鮮,豉椒炒聖子味道唔錯但係好多沙,例牌要$188唔抵食,而蒜蓉粉絲貴非螃,貴非螃肉地唔夠肥,每位要$70真係貴。豉油王花竹蝦就真係無介紹錯,豉油王味道剛剛好,唔太咸又唔太甜。蝦殼好脆,我連蝦腳都食埋。兩隻$220,我都覺得超值食完海鮮,order豉油王炒麵及招絲通菜,咁樣兩樣菜式先唔會凍。炒麵嘅麵底好彈牙,又夠鑊氣,而招絲腐乳通菜,腐乳汁較得好好味。而且每樣只係$50元,抵全單$720,覺得貴咗D,因為貴非螃同聖子真係好貴,好唔抵
入到去,侍應哥哥好好招呼。座底,地方好干淨,坐位都好闊。
首先講海鮮,
而且每樣只係$50元,抵