2022-07-19
今次黎完之後,真係覺得自己太遲知道呢度有間咁好嘅高質日本餐廳😋😋 入面裝修超級靚,仲有海景睇,非常適合約會或者同朋友聚會👍🏻👍🏻同我一齊黎既朋友都話呢間好值得再encore👍🏻👍🏻 坐低後,店員送上兩杯清酒作為welcome drink❤️ 🔸炸櫻花蝦沙律 $98▪️啲櫻花蝦一上台就好香啦😍😍 又炸到脆卜卜咁,加埋啲沙律食真係好正👍🏻🔸煙燻芝士 $58▪️超級推介,送酒真係一流,食完即刻想飲多兩杯😂旁邊仲配有酒盗,夾埋食更加好味😋😋🔸農家煙肉野菜卷 $88▪️佢嘅煙肉真係非常好味👍🏻鹹香味十足😍🔸免治雞肉棒配日本初生蛋 $68▪️點隻蛋嚟食真係冇得輸🤤🔸白蔥燒鳥卷 $42▪️雞肉非常嫩滑😋🔸蔥香土佐絹豆腐 $78▪️豆腐好軟綿綿,好味道👍🏻🔸竹笙釀花膠天婦羅 $288▪️我真係第一次食😋😋好特別啊👍🏻本身我都超鍾意食竹笙,外脆內軟,重用上矜貴嘅花膠作為天婦羅食材,真係好味到不得了🤤🤤🔸穴子明太子脆米天婦羅 $188▪️又係我幾鍾意嘅一道,好少食到會係炸鰻魚出面有包脆米😋 外脆內嫩😋😋🔸黑松露和牛釜飯 $488▪️一打開就,佢嗰個好香嘅黑松露味就攻出嚟啦!個飯好好味,雖然我哋已經食到好飽,但都忍唔住食左好多
坐低後,店員送上兩杯清酒作為welcome drink❤️
🔸炸櫻花蝦沙律 $98
▪️點隻蛋嚟食真係冇得輸🤤
🔸白蔥燒鳥卷 $42
▪️雞肉非常嫩滑😋
🔸蔥香土佐絹豆腐 $78
▪️豆腐好軟綿綿,好味道👍🏻
🔸竹笙釀花膠天婦羅 $288
🔸穴子明太子脆米天婦羅 $188
🔸黑松露和牛釜飯 $488
▪️一打開就,佢嗰個好香嘅黑松露味就攻出嚟啦!個飯好好味,雖然我哋已經食到好飽,但都忍唔住食左好多飯😂😂😂
🔸Sakura Sour (cocktail) $100
▪️用櫻花做基調嘅Cocktail,仲有淡淡嘅梨香味,酒味唔會太濃,真係好適合女仔飲👍🏻👍🏻
🔸Samurai Sansho Lager $68
▪️五武士同本地手工啤酒少爺啤合作,有好幾款唔同嘅啤酒售賣👍🏻 今次試嘅係佢哋嘅signature款😋😋非常唔錯㗎😊
值得一讚嘅係店員服務非常好,茶水加得好勤快,亦都好用心介紹餐牌上嘅食物俾我哋知道👍🏻👍🏻非常愉快嘅一餐😋一定會再嚟呢度食⭐️