2023-12-11 36 views
今次搵食搵到新蒲崗,好多舊式鋪頭嘅一條街度有間好光鮮嘅日本料理,專係食海膽刺身生蠔嘅🦪三色迷你丼 $188一個係海膽,一個係吞拿魚粒同蓉,一個係蟹肉蟹膏,三個都話就係話迷你丼,但都份量十足,啲料仲多過啲飯🍚倍化帶子吞海膽 $98超大隻帶子入面夾住海膽,睇落已經好吸引,食落帶子同海膽都好鮮甜,超滿足之選🤩熔岩海膽魚餅 $38呢個有啲似打邊爐啲丸,不過中間啲餡當然就比平時果啲更澎湃啦🤪海膽燒飯團 $88燒飯團燒得幾好,外層叫夠焦香,內層包住厚厚嘅海膽🍙串燒 $18-$28我哋叫咗五串串燒,分別係大蔥串燒、雞肉棒、五花腩、雞腎同埋牛舌,燒得夠香,調味都好夠🍗以前食過啲臭嘅海膽所以一直唔係太好食海膽,但係近年開始試過啲有質素嘅海膽之後都冇咁抗拒,今次呢間啲海膽整體嚟講都唔錯,值得一試✅

三色迷你丼 $188

倍化帶子吞海膽 $98

熔岩海膽魚餅 $38

海膽燒飯團 $88
燒飯團燒得幾好,外層叫夠焦香,內層包住厚厚嘅海膽🍙

串燒 $18-$28