2014-12-17
上星期同朋友食生日飯, 之前睇食評見到這間日本放題好吸引, 已經想嚟食架, 點知今次有機會, 我地有六個人, 餐廳分6點及8:30兩輪, 因6點太早, 所以揀左8:30, 因為佢地係早十五分鐘清場, 之後去到就唔使再等, 未夠8:30就入得啦, 仲有一間獨立房間添呀.點心紙好大叠, 要睇都有排睇, 先叫左一些刺身, 壽司, 飲品, 齊人再叫過, 刺身選擇都好多, 我們幾番叫晒, 壽司軍艦竟然有海膽, 我唔食的, 佢地不停的叫, 飲品有韓國啤酒的, 選擇都幾多, 可以加錢飲清酒之類. 我飲FUZE LEMON TEA, 呢個係紙盒的, 都OK呀, 唔係好甜. 朋友飲蘋果香茅, 都幾香啊, 餐廳還送每人一隻牡丹蝦及帶子, 隻蝦都好大隻, 好多蝦子的啊, 好鮮甜, 夠爽, 帶子都好好味, 好大粒又鮮又甜, 日式蒸蛋, 好味, 又香蛋味又滑, 入面有冬菇絲, 蟹柳粒的, 三文魚甜蝦手卷, 細細件的, 不過紫菜唔夠脆, 三文魚同甜蝦都好味, 刺身好震撼呀, 我們叫左三文魚, 吞拿魚, 希靈魚, 帶子, 甜蝦, 鮑片, 螺片, 八爪魚, 全部都好鮮甜的, 又夠新鮮, 三文魚肥美, 帶子細細粒好味,
我飲FUZE LEMON TEA, 呢個係紙盒的, 都OK呀, 唔係好甜. 朋友飲蘋果香茅, 都幾香啊, 餐廳還送每人一隻牡丹蝦及帶子, 隻蝦都好大隻, 好多蝦子的啊, 好鮮甜, 夠爽, 帶子都好好味, 好大粒又鮮又甜, 日式蒸蛋, 好味, 又香蛋味又滑, 入面有冬菇絲, 蟹柳粒的, 三文魚甜蝦手卷, 細細件的, 不過紫菜唔夠脆, 三文魚同甜蝦都好味, 刺身好震撼呀, 我們叫左三文魚, 吞拿魚, 希靈魚, 帶子, 甜蝦, 鮑片, 螺片, 八爪魚, 全部都好鮮甜的, 又夠新鮮, 三文魚肥美, 帶子細細粒好味, 甜蝦大隻的呀, 又有蝦子添, 鮑片我好鍾意食, 螺及八爪魚都好爽的, 正啊.
壽司有甜蛋, 第一次叫係用蛋夾住D飯的, 有心思, 第二次已經係普通的玉子壽司了, 天婦羅有炸蝦, 茄子, 南瓜, 蕃薯, 都幾香口, 夠脆, 炸醬夠薄, 燒鯖魚, 三文魚頭, 菠蘿, 蕃薯仔, 菠蘿唔夠甜, 好酸, 魚都好味, 仲有雞亦, 牛舌, 蝦, 雞軟骨啊, 好多, 雞亦夠香好食呀, 牛舌好爽口, 牛仔骨, 牛柳粒, 青口, 全部都幾有水準, 牛肉夠淋. 海膽軍艦, 佢地不停的叫, 話好新鮮, 好好味, 起碼叫左二十件啊, 好少地方有呢個叫的, 一大條燒多春魚. 沙律有蕃茄沙律, 牛油粟米, 還有辣酒煮螺, 白酒煮蜆, 糖沁蛋, 螺夠辣, 幾好味, 蜆及蛋都OK, 蟹粥, 好綿但冇蟹肉, 冇配料架.
韓國啤酒係免費叫的, OK呀. 火炙三文魚, 右口魚, 海膽蝦, 魚子醬帆立貝壽司, 全部都細細隻, 但都好味喎, 易入口, 三文魚好肥又香, 海膽蝦我麻麻, 其它的都GOOD, 焗帶子唔好食, 麻麻地.
我們食左好多嘢, 食到勁飽, 最後當然係叫甜品及雪糕啦, 雪糕我食柚子, 好甜啊, 入面係有些柚子肉的, 甜品有焦糖燉蛋, 係凍架, 都幾好味, 係唔夠滑及香, 還有意大利蛋糕, 一些慕絲, 布甸等, 其實都幾多選擇, 味道都幾好的.
我們食到人地收工先走.