最近上完一個好有挑戰性既課程,要好好慰勞一下自己。於是乎,黎左呢個天堂———海膽仔。實在太正啦!係海膽呀~係生蠔呀~眼前全部都係我最鍾意食嘅嘢既感覺就係瞇埋眼都識笑!重點係新鮮之餘又唔貴🤩📌爆膽丼$168加拿大海膽夠晒飽滿且鮮甜、冇腥味!唔係講笑:如果一個人黎食,我必點呢個丼。食完真係滿滿既力量、心情迎接新挑戰。 📌連子鯛(1魚2吃)$288一擺落口,就淨係諗到「新鮮」兩個字。刺身夠新鮮有口感已經贏晒、仲要佢比既酸汁好掂,完食之後魚頭魚骨煲既湯都好鮮甜多肉。唯一嘅熱食覺得份外溫暖☺️📌倍化帶子吞海膽$88好土豪既帶子、完整一大粒去包住完整既加拿大大海膽。咁樣食法真係好奢侈😌📌日本厚岸&北海道仙鳳趾生蠔$48 |$68本來唔太識食生蠔、但有對比就有分別:厚岸味道偏鮮甜且creamy,但海水味唔重! 而仙鳳趾味道更加濃厚、食落既海水味令人覺得好似企係海邊一樣。個人鐘意仙鳳趾多啲😋

📌爆膽丼$168
爆膽丼