2019-06-04
一直都好想試蒸氣火鍋,食好多新鮮海鮮😍今日就黎左天文台道試呢間一直有好多雜誌好評既蒸氣火鍋,果然冇令我失望😝一坐低就有小食,花生同青瓜,過下口癮🤤令我最驚喜嘅係呢度嘅湯底,係完完全全冬瓜盅嘅材料,夏天解暑一流😆 蒸出來的海鮮都有淡淡既鮮味,同原本嘅鮮味相映成趣,簡直不得了。😆首先食既係黑松露蒸蛋,外貌同普通聖誕冇咩分別,食落先知大有乾坤。啲蛋好似bb仔既皮膚咁又滑又水潤🤤🤤黑松露又夠鮮,作為一餐既開始,正啊😻其實呢度全部海鮮好新鮮,但我特別鍾意既就係海蝦同埋花蟹🦐🦀食落唔係非一般嘅新鮮,仲要好有口感,大讚!另外, 享受晒海鮮大餐又係打邊爐嘅時間☺️☺️啱啱蒸海鮮嘅汁加係冬瓜盅既湯底,又甜,又鮮!食下牛肉,四寶丸,又食下冬瓜。好正!🤣四寶丸一人兩粒,唔會太多😝絕對可以encore!!
絕對可以encore!!