2020-10-05
好耐未食過重慶火鍋,喺香港渝味曉宇都算數一數二嘅火鍋店,尖沙咀呢間環境都非常唔錯~襯下午菜時段人流少啲同埋免湯底費用就去咗試試!食火鍋食到可以睇埋個海景都幾chill~裝修都唔錯,空間好夠服務上都好貼心,有圍裙,有口罩袋,上湯上菜速度好快,有茶任添,杯茶味道都唔錯!一坐低就上咗兩碗木耳冰糖糖水!好味~清甜!上茶可揀鴛鴦鍋,其中一邊係重慶麻辣湯底,另外一邊我哋揀咗蕃茄湯!蕃茄湯都意想不到咁高質~湯底夠濃,而且仲有好多金針菇,好似讚咗一碟菜咁🤣 麻辣湯底亦好足料,我唔係好食得辣,所以撈起一半辣椒,味道就啱啱好,唔會辣到流鼻水,但又好過癮!食品方面都好抵讚!所有海鮮都好鮮甜!推薦鮑魚、桂花蚌、蝦滑、墨魚滑、鱔~全部食材都好新鮮!值得一試!另外炸豆皮都非常適合打邊爐!好正,好香豆味!牛肉當然唔少得啦,但我會想叫多幾份海鮮多啲,海鮮質素太高!最後以娃娃菜收尾!~
一坐低就上咗兩碗木耳冰糖糖水!好味~清甜!
食品方面都好抵讚!
另外炸豆皮都非常適合打邊爐!好正,好香豆味!
牛肉當然唔少得啦,但我會想叫多幾份海鮮多啲,海鮮質素太高!
最後以娃娃菜收尾!~