2016-05-26 293 views
今日下午睇咗一個介紹美食嘅節目,所以我嘅食海鮮嘅欲望又俾佢勾引咗出嚟,真系霖下海鮮就就覺得口水就嚟要流出嚟喇。聽人推薦話去土瓜灣嘅一間叫做金禦膳正宗海鮮蒸氣石鍋,唔知點樣,唯有去試過先知咯。首先我一定要寫一下義大利海鮮湯底,哩個湯底簡直系不能夠再正吖,海鮮湯底,所以裡面就有好多蝦仁,系度煮嘅時候就一路聞到香味,好香吖。顏色雖然有啲似番茄湯,哈哈哈,不過系貨真價實嘅海鮮湯底,海鮮味道真係好新鮮,而且好濃厚。蒸龍躉,好嫩滑,真係好嫩,每一塊都系超級嫩嘅,肉質好鮮美,而且咁簡單嘅煮法同調味,就已經好爽滑,真係食完一塊又一件。在此我要表揚下侍應喇,服務品質之高同效率之快真係好滿意。最尾就系象拔蚌仔喇,雖然我覺得外形唔系好正,不過老實話就味道都算唔錯咯,餐廳都系好實在,象牙蚌仔都好多肉,不過個數不多啫,考慮到價錢都算系咁嘅喇、

2016-05-15