2021-09-12 107 views
有次經過,有啲口渴,就想去搵杯野飲。 作為健康的朋友,台式手搖就冇飲好耐架啦,所以目標都係搵一啲感覺上健康啲嘅野黎飲啦。見到呢一間豆品鋪,有好多唔同的選擇,一時三刻都幾令人花多眼亂。 最後就叫左凍特濃桃膠豆乳,可能大家同我一樣,每逢見到啲特濃xx, 特濃xx 都會自動忽略「特濃」呢個字, 原因就係大家都會中過太多伏,知道只係包裝產品,無咩實際意思。 但呢度嘅豆乳絕對係特濃!因為成支豆乳口感上係介乎於gel 狀與膏狀之間,唔知係支野真係咁濃,定還是係桃膠雪凍左之後會變成咁。我唔係好分得出。 但豆乳的豆味好濃,無渣渣,而且桃膠都煲到好腍,質素都幾好!
有次經過,有啲口渴,就想去搵杯野飲。

特濃桃膠豆乳
特濃桃膠豆乳