2021-08-05 254 views
用消費卷食的第二餐,趁閒日冇乜客,跟老婆大人食番餐。選擇荃灣馬辣的原因有二,一是午餐放題可以食到120分鐘的餐廳吾多,一般食90分鐘好趕囉!二是便宜,138包埋加一。荃灣馬辣座落於荃灣的中心地帶,整座大鴻輝食廈有很多知名連鎖店食店,要有一定實力才吾使執笠,馬辣水準吾係最高,但都算平。先評場地和招待。座位多,算寬敞,廁所都叫乾淨。招呼方面,可能適逢閒日,送餐和收碟都算快手。但點菜就有點孤寒囉!點兩碟就泥一碟,要我密密點,雖然冇甩單,但就做死樓面囉!今次選了沙爹和蕃茄湯底,算係濃湯啦,味道接受。牛肉當然係主打,個人喜歡食牛小排和安格斯黑牛,大大塊薄切,肉味合格啦!138價錢吾可以要求太高。羊肉太碎又un,失望。海鮮類都不錯,蝦新鮮,鱔片彈牙但略嫌細塊左。自取的材料例如花膠、菜肉餃和油炸鬼都吾錯,其他的丸類就冇食了。兩夫婦一共吃了30幾碟主肉和海鮮類。最後的甜品,老婆食榴槤雪糕,我就食Dryer,老婆話榴槤雪糕好味,Sorry我吾食嘅!整體滿意馬辣的質素,吃得飽飽,應該會再encore。

整體滿意馬辣的質素,吃得飽飽,應該會再encore。
2021-08-04
$138 (Lunch)