2023-02-22
睇完戲出嚟都成9點幾,比著幾年前仲有大把餐廳可以選擇,一場疫情好多嘢都斬掉重練🫣行咗成半個鐘落咗佐敦廟街,終於都比我搵到間睇落都幾高質嘅火鍋店,仲要喺附近,事不宜遲就就上去試吓😻火鍋店喺大廈嘅一樓,一開lift門就係🤗一坐低店員就好快手咁捧咗個火鍋醬料tray上嚟,老公打邊爐最鍾意喺度溝來溝去,合晒佢河車🤣餐廳有沖繩生啤祭,禮拜一到禮拜七由買一送一到買七送七,好鬼吸引呀!!!如果唔係老公要揸車真係好想叫酒飲🥲火鍋配料選擇好多,仲有啲二至八人嘅套餐😳叫埋成班friend上嚟開P打邊爐都得😻最吸引我就梗係啲牛肉啦😻原來除咗火鍋之外,竟然仲有私房菜😳😳😳仲要六位已經可以開席,出面好多都要一圍🥹湯底我哋就叫咗姬松茸冬瓜湯同血池麻辣湯雙拼,冬瓜湯好鮮甜,真係湯嚟唔係落啲料加水,我同老公都各自飲咗碗先落料打邊爐麻辣湯辣就唔算好辣,但入口都幾麻,好過癮老公唔食魚既,我就自己叫咗盤脆鯇魚片嚟獨食難肥下😌仲叫咗木耳鮮蝦雲吞同埋西洋菜香菇餃雙拼我餃子同雲吞好足料,成隻湯羹咁大隻😳脆鯇魚片好新鮮, 淥10零秒就食得,薄得嚟好脆好爽口見啲人話呢度嘅手打丸最出名,果然名不虛傳。叫咗款四色丸尚盛,分別有金沙鮮牛丸
最吸引我就梗係啲牛肉啦😻
原來除咗火鍋之外,竟然仲有私房菜😳😳😳
仲要六位已經可以開席,出面好多都要一圍🥹
麻辣湯辣就唔算好辣,但入口都幾麻,好過癮
我餃子同雲吞好足料,成隻湯羹咁大隻😳
脆鯇魚片好新鮮, 淥10零秒就食得,薄得嚟好脆好爽口
見啲人話呢度嘅手打丸最出名,果然名不虛傳。叫咗款四色丸尚盛,分別有金沙鮮牛丸+松露豬肉丸+甜薯墨魚丸+芥末籽蝦丸,四款都好有特色
尤其係金沙鮮牛丸同埋芥末籽蝦丸,鹹蛋黃好香濃,同牛丸好夾。
芥末籽蝦丸好有驚喜😻😻真係估唔到呢個配搭咁好
我最期待嘅牛牛出場啦!今次叫咗個特尚手切牛,真係好靚,油花好均勻,肉味勁濃!!早知叫盤大架啦😩
呢度除咗火鍋之外,仲有啲串燒可以叫。我地叫咗厚切牛舌,芝士獅子狗同埋免治雞肉棒嚟過下口癮
牛舌超級~厚切,外脆內軟。芝士獅子狗一啖一粒爆芝🤤好有滿足感
配料仲叫咗豆腐同埋蔬菜拼盤,蔬菜好新鮮仲要係有機嘅😻粟米超級甜
仲有好多想食嘅一次過食唔晒,下次嚟試曬其他牛先😻