2023-04-07
話說有一晚同👦🏻經過砵蘭街,聞到好香嘅孜然粉味😳抬頭就望到紅噹噹嘅招牌🤣原來係串燒!咁啱👦🏻又覺得肚餓,就入咗去食個邪惡嘅宵夜🤭小店位置真係好少,而且有啲其貌不揚😂不過又係另一種風味😌🌟厚切牛舌心👅 $45/串牛舌一串有3件,但都算大大舊~外面灑上滿滿嘅孜然粉同椒鹽,食落好淋❣️淋得嚟佢係爽口,而且牛味重,完全滿足到鍾意食厚牛舌嘅我🤤🌟芝士原條茄子🍆 $58/條喺餐牌見到芝士喎,身為芝士控點可以唔叫先🤣燒茄子就食得多,但芝士茄子真係未試過🤭但點知又幾夾!原條茄子上面加了滿滿嘅芝士🧀,再用火槍燒溶🥰一夾已經有拉絲😈茄子肉質好淋,連埋芝士一齊食,入口軟綿綿嘅感覺🤤邪惡又好食~🌟錫紙特級肥牛 $65/份雖然佢就唔係用錫紙上😂😂而係變咗膠盒,冇咗啲風味🫢不過份量都幾多,真係成兜肥牛㗎!餐廳用咗洋蔥🧅同辣油、花椒油等去炒,所以都幾辣🤣但又好香好惹味~而且洋蔥都好爽口好甜,配肥牛食仲有解辣嘅感覺😂🌟法式焦糖鵝肝多士 $68/份哈哈🤭雖然呢個多士好似有啲其貌不揚,但呢個價錢有4大舊鵝肝其實都幾癲😳多士好薄好香脆,而且好香焦糖味~最特別係佢好似落咗辣粉(?)喺多士上面,所以食落又甜又辣,但完全冇違和感🤣
🌟厚切牛舌心👅 $45/串
🌟芝士原條茄子🍆 $58/條
🌟錫紙特級肥牛 $65/份
🌟法式焦糖鵝肝多士 $68/份
哈哈🤭雖然呢個多士好似有啲其貌不揚,但呢個價錢有4大舊鵝肝其實都幾癲😳多士好薄好香脆,而且好香焦糖味~最特別係佢好似落咗辣粉(?)喺多士上面,所以食落又甜又辣,但完全冇違和感🤣又幾惹味!鵝肝大大舊,外面望落有點乾,但咬落去仍然係油脂滿滿,不過可以再做好啲~
加一服務費:❎
回頭率:💜💜💜💜 (5個💜為滿分)
📍地址:串燒王 (祥興樓) (旺角)
旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖