@kan.teen經朋友推介下 專門去到深水埗試吓呢間佢口中成日話好好食!叫我一定要食嘅魚卜魚春煲~~估唔到真係有驚喜🙌🏻推介比大家先!!第一樣當然叫呢個必食嘅麻辣魚春魚卜煲🐟小辣,可以自由揀薯仔/蘿蔔墊底。自己本身比較少食魚春魚卜呢啲,佢呢度嘅做法整得好香口好惹味,送飯一流~用呢種煲仔食特別有風味😋一邊食都keep住係熱辣辣嘅。魚春食落甘甘地,一粒粒咁,係鹹香嘅味道,魚卜質地爽脆。唯一唔好就係份量太少同埋比較油膩🤣另一款就試下麻辣凍豆腐煲,呢款豆腐好吸味,仲要挑戰佢哋嘅特辣級數🌶真係超超超辣 唔建議大家試啊。而且呢一個鍋失色好多,味道比較單一。呢個凍豆腐鍋真係辣到我哋個嘴都大埋👄😂少不免要叫番杯沙冰過一過冷河❄️呢個叫珍寶玉龍冰(aka火龍果沙冰),真材實料 如圖可見真係有好多火龍果籽係入面。認真超大杯 3個人飲都無問題👌🏻記得叫少少甜。總結,個麻辣魚卜魚春煲真係必食🔥岀面好少食到呢種!而且價錢化算💸3個人食 $300有找。———📍魚鈁 (欽洲街) (深水埗)深水埗欽洲街58號米蘭軒1樓#kanteen香港 #kanteen深水埗 #kanteen川菜
@kan.teen
麻辣魚卜魚春煲
麻辣凍豆腐鍋
珍寶玉龍冰

———
📍魚鈁 (欽洲街) (深水埗)
深水埗欽洲街58號米蘭軒1樓
麻辣魚卜魚春煲