2020-07-09 91 views
潮福出左名食蒸氣火鍋,但其實佢d獲氣小炒都唔差,海鮮更唔講得少。我見好耐冇食過海鮮,口痕心思思想食,就黎左呢間抵食之選!我食7:00,人流都唔算多,枱隔得都遠食得安心。二人叫左兩餸一湯,食得好滿足!⭐️果醋生炒骨生炒骨好大碟,舊舊都係大肉黎有成廿舊甘多!脆皮粉漿唔會太厚,外皮炸得好酥脆。酸甜汁唔會調得好酸,食落有果醋淡淡地嘅酸味,配菜都好足料青紅椒菠蘿冇同你慳,食落好開胃。⭐️避風塘炒大肉蟹呢個先係今晚嘅重頭戲,一隻大肉蟹有足一斤四两,足足太過我拳頭。重蒜大火油泡隻蟹真係好惹味,蟹仲要好新鮮,d蒜片仲要炒到干身好香酥脆。避風塘炒蟹好講獲氣,呢d功夫菜屋企真係整唔到,價錢仲要188炸,真係CP值好高!⭐️原盅真味燉湯螺頭姫松菇燉雞湯,材料係晒個燉盅度,飲得出唔係味精湯,雞湯好清甜。功夫湯38蚊盅抵飲。食完仲有飯后果食,正!

⭐️果醋生炒骨

⭐️避風塘炒大肉蟹

⭐️原盅真味燉湯
食完仲有飯后果食,正!