2020-10-30
早兩晚約左住深水埗既朋友食飯,我都驚嗰邊無咩好食,所以都問佢要唔要車佢去其他區,不過佢話帶我食好野,咁我就跟佢去睇下有幾好!去到西九龍7樓既凱日宴會廳,地方大又唔駛等位,裝修勁新淨,又真係估佢唔到!晚飯小菜價錢都算經濟實惠,有好多套餐做緊優惠,每個餸都係幾十蚊!抵食!選擇都幾多,豐儉由人!我同朋友兩個都係大食之人,見價錢唔貴就叫左兩個孖寶套餐,一於整餐大魚大肉!落完單,蒜香味十足既xxxx好快就送到,菜都幾嫩滑,幾好食!另一個好快到既冶味唐生菜煲,'炸炸聲'送到檯上,待應撈一撈,陣陣香味馬上撲鼻而來,生菜爽口,帶點蝦乾既咸香味,真係幾冶味!強烈推介9.8 / 隻既紅燒妙齡乳鴿,每人限叫一隻,賣相吸引,外皮香脆,鴿肉有肉汁得嚟都叫嫩滑,必食推介!炸得幾香脆,骨都食得埋!另一抵食孖寶既黑椒脆皮燒鵝,賣相吸引,陣陣黑椒香味,熱辣辣送到檯上!帶點油香黑椒味既外皮都燒得幾香脆,鵝肉肥瘦適中,有肉汁得嚟又滑口!一咬骨肉分離!壓軸出場既清蒸東星斑用料十足,大大條足一斤重!見到都食指大動!用湯匙撥開條魚,魚肉香味撲鼻而來證明火喉恰到好處,骨肉容易分離!淋上鼓油汁,鮮味十足既魚味既嫩滑又啖啖肉!推介!最
選擇都幾多,豐儉由人!
炸得幾香脆,骨都食得埋!
最後仲有驚喜甜品,桂花糕送,食落又係要推介! 椰香味十足,加上清新既桂花香味,完全唔會有違和的感覺!