2020-04-30 1472 views
係深水埗睇完鋪當然係該區覓食,選人氣食店食晚餐😋今次選了捌哥捌哥,環境較大舒適,裝修有特色,適合打卡!馬拉菜食物較特別!終遊說到嘴刁大少 Raymond Hei Chan 大駕光臨🤣🤣以為晚市會少人,但都多人要等位!老公等位時,我就周圍逛逛睇鋪。原來 汝州街 都多美食餐廳,有些餐廳都幾full。等了20分鐘後,終於可以入鋪內等位區,一邊坐住等一邊選食物。間鋪好細心呀,安排座位俾人坐住等。因為限制令😷 關係,坐得較鬆動及唔駛同人搭枱😌 當然等的時間會較耐🤣 好多特色食物想試,最後選了細滲(雜錦肉骨茶)、娘惹喇沙、鮮牛油咖央多士,玻璃魷魚蕹菜,魚仔醬蘿蔔糕,仲送左辣魚蛋🌶 添(唔知點解呢)。🥪鮮牛油咖央多士:最緊要係唔會燶底又夠脆香口!醬料份量適中,牛油咖央好match,唔會有膩感👍😋🍲肉骨茶:有些藥材味,飲完唔會渴,我鍾意食豬手,豬肚及豬腸😋🍜娘惹喇沙:麵彈湯濃,滲滿辣味既豆卜好好食🐠魚仔醬蘿蔔糕:蘿蔔糕較淡,加點魚仔醬較香惹味🐙玻璃魷魚蕹菜:魷魚彈牙,蕹菜雖淡,適合連同醬汁一起食肉骨茶可無限refil(如果你有無限既胃)👍下次想日頭來試飲拉茶及其他美食!會再encore肉骨茶、娘惹喇沙
係深水埗睇完鋪當然係該區覓食,選人氣食店食晚餐😋

🍜娘惹喇沙:麵彈湯濃,滲滿辣味既豆卜好好食
🐠魚仔醬蘿蔔糕:蘿蔔糕較淡,加點魚仔醬較香惹味
🐙玻璃魷魚蕹菜:魷魚彈牙,蕹菜雖淡,適合連同醬汁一起食

肉骨茶可無限refil(如果你有無限既胃)👍
下次想日頭來試飲拉茶及其他美食!會再encore肉骨茶、娘惹喇沙、鮮牛油咖央多士👍😋 深水埗對於我地來講較遠,希望佢地快來港島區開分店😁

#MagicCherry攻飲食 🍒🍽 #MagicRaymond
#嘴刁Raymond #Openrice😋
#Cherry攻商鋪 #馬來西亞美食