2021-07-24 439 views
星期六,6點鬆啲去到,唔使排隊就有得食!😋個位好乾淨!點解咁講?因為拉麵店,食拉麵嗰時都唔多唔少會彈到周圍都係,但大丸,我真係冇見到啲漬。餐牌我哋叫咗蝦豚骨拉麵同埋醬油拉麵,同埋關西風餃子。蝦豚骨拉麵 - 個碗好熱,拉麵好熱,第一啖好重蝦味,之後食落習慣咗就食得返豬骨味,個湯係比較清爽,唔似一般拉麵咁油。麵 - 我揀咗粗麵,一般般。叉燒都係一般般。蛋係出色嘅,佢用咗曉,蛋黃係紅色嘅,重蛋味。拉麵食到一半可以加昆布醋,口味變得更清爽。順帶一提,當日天氣熱,拉麵又好熱,鋪頭又冇咩冷氣,真係食到出晒汗。黑丸 - 醬油拉麵關西風餃子 - 餃子都juicy嘅,加埋木魚同沙律醬,幾得意。
星期六,6點鬆啲去到,唔使排隊就有得食!😋

餐牌

我哋叫咗蝦豚骨拉麵同埋醬油拉麵,同埋關西風餃子。

蝦豚骨拉麵

黑丸 - 醬油拉麵