2022-12-24 1036 views
發現了銅鑼灣超正居酒屋🏮-地元酒場,有不同既串燒同日本清酒🍶飲。當日去到已經full哂,小店主打清酒,聽講會按時轉酒list,而且大部分都得一二枝!好多日本美食可以選擇而且都好好食!我自己會推薦以下1)燒飯團🍙配漬物-佢地燒到整個外皮都脆卜卜,又唔會過咸,今次既漬物係醃蒜(我未食過)真係超好食!我覺得呢種飯團好多都好咸同好大陣火槍燒過既味,但呢度完全無呢二個問題,必點2)啤酒薯條 🍟(我地encore左二次既食物)呢個係新鮮炸出黎,佢超熱同好脆身而且好惹味,我覺得非常之值得一點同關注(我想無限點)3)雪魚乾-平時我唔太食既野,但呢度做得好出色,佢係one bite siz配埋沙律醬,脆卜卜似薯片,又有味林個種味,送酒必備同幾特別😆4)月見雞肉棒-我覺得每間居酒屋第一樣必點既一定係呢項,因為佢地都會有唔同既做法,同埋唔同既調味,佢地呢度係用醬油撈左雞蛋,同後雞肉棒棒外表偏脆身,咬落去都幾juicy 同埋雞軟骨都偏多,甜甜地配埋醬油蛋汁岩岩好5)燒牛舌-佢地用左厚切黎燒,配左七味粉同鹽,唔會太蛋調味既一項,但燒得岩岩好唔會太韌但食到牛油香味最後超讚既一樣就係,老闆娘會細心推薦清酒,會跟據你

好多日本美食可以選擇而且都好好食!
我自己會推薦以下

最後超讚既一樣就係,老闆娘會細心推薦清酒,會跟據你既口味向大家推薦岩飲既清酒,同埋佢地既酒來自日本不同產地,又比你揀自己鐘意既杯,同埋好多未見過既款式可選,大部分都得一二枝,仲有唔同size 配合客人需要🍶🍶🍶🍶

超推薦,不過大家記得要book位啦🎄🥰
利申:唔係廣告黎,我地真係幾丁友飲左4枝750ML
2022-12-23