星期六日唔book位真係好難搵到間coffee shop坐 本來有目的地去一間 冇位 等咗陣都係冇位🕔於是就直接search附近有啲咩地方有得飲咖啡☕️就搵到呢一間門口有少少工業風嘅餐廳 全黑嘅門面令我以為呢個舖位係執咗嘅😅😅入面嘅環境又帶點文青風格 上面舖滿白色乾花🌼亦有一幅四隻大字「清風徐來」嘅畫,恍如置身於文學世界之中🖊以前讀過嘅散文突然間喺腦海中浮現出嚟 - 「清風徐來,水波不興。舉酒屬客,誦明月之詩,歌窈窕之章。」🌬🌊……………Ok入正題。🤣☕️Flat White $36既然上兩篇文都係講得不到嘅拉花 都唔爭在今次啦😂😂係囉又係心心啦💜唔係話唔靚🥲只係真係好想見到其他圖案啫😌鍾意飲Flat white因為佢冇latte咁多奶。espresso同🥛嘅比例較平均 咖啡味再濃啲亦冇咁肥😬😬而我以上講嘅嘢佢都做到,perfect池💯🍫Iced Mocha $48濃郁咖啡加濃郁朱古力🍫好 好 飲!唔係奶水!唔係得奶味!雖然係mocha但係唔甜🥰🥰
…………Ok入正題。🤣

☕️Flat White $36

🍫Iced Mocha $48