2015-04-09 4451 views
同事同事之間原來都好鐘意食雞煲,住係港島的同事介紹左一間銅鑼灣雞煲。話價錢合理味道吾差,最重點係火鍋新鮮材料。今次4個朋友一齊好試試,之前已經BOOK定位,準時7點到達。只有大約1/3人坐係度食野。其實成個格局似韓國韓燒,空間位都好足夠。佢都好快手問我地想要咩雞煲。我地因為一半半人食得辣,因而今次試左小辣。雞煲黎到的時,好多好多芫茜,勁開心!~4個人有一隻雞, 雞件好嫩口,份量都夠,但少辣真係吾辣,但幸好仲好香口。火鍋料真係同同事講一樣,牛肉,豬肉,羊肉都樣樣都好新鮮,墨魚滑同蝦又大又新鮮(必食)。仲有冷門的食品(牛骨髓,䈑筍)木耳又爽口有雪糕(芝麻味)同飲品都有烏龍茶,石榴汁,冬瓜茶之類,選擇都吾少而吾係康師傅甜到爆的飲品但限時2個真係要準時走,待應會叫結帳同拾桌(其實仲有空桌)以銅鑼灣$168食到火鍋而質素又吾差,絕對想食雞煲而係港島區之選。

但限時2個真係要準時走,待應會叫結帳同拾桌(其實仲有空桌)

2015-03-30
$168 (Dinner)