2024-10-28 742 views
今次就來到位於銅鑼灣嘅呢間夢幻打卡餐廳Arcadia!餐廳設有兩層,30樓係以藍色、白色做主題嘅室內座位,而天台就係室外座位來嘅,仲有埋充滿少女心嘅打卡位添!餐廳而家仲推出咗新嘅Cocktail 同埋Tea Set!除咗美食美酒之外,仲可以望到海景,真係一個同閏蜜談心食飯嘅好地方~火辣霹靂醬手撕豬肉包(3件)💰HK$128外層係中式包,夾喺中間嘅餡料口感豐富,有爽脆嘅沙律蔬菜絲同埋辣度剛好嘅手撕豬肉,整體比人一種中西合璧嘅感覺~羅馬傳統卡邦尼長通心粉💰HK$138長通心粉煙煙韌韌,口感獨特!卡邦尼醬汁更為長通心粉帶來咗豐富嘅奶香味,再加埋有咸香嘅煙肉,味道更加豐富~脆皮豬手配阿根廷奇米丘里長醬💰HK$298脆皮豬手超大隻,外層的脆皮酥脆可口,而且肉質又豐滿多汁,配搭埋惹味嘅阿根廷奇米丘里長醬,令人難以抗拒~One Thousand & One Night💰HK$158本身神燈壺同埋金色小酒杯都已經非常華麗精緻,再加埋點火後形成嘅火花,成個感覺更加夢幻,打卡一流😍呢杯Cocktail嘅味道主要香甜嘅果香味,容易入口~Apple Tree💰HK$68每一啖充滿蘋果嘅天然甜味,味道清新~

火辣霹靂醬手撕豬肉包(3件)💰HK$128
火辣霹靂醬手撕豬肉包

羅馬傳統卡邦尼長通心粉💰HK$138
羅馬傳統卡邦尼長通心粉

脆皮豬手配阿根廷奇米丘里長醬💰HK$298

One Thousand & One Night

Apple Tree💰HK$68
每一啖充滿蘋果嘅天然甜味,味道清新~
Apple  Tree

Type of Meal