2017-04-28
餐廳環境位置:餐廳為活化建築, 鄰近屋邨, 裝修別具特色, 分為幾個小房格, 每一格都有自己嘅風貌, 例如:舊式班房設計, 港式茶室, 家居擺設 等等。 佢仲有露天茶座位置, 俾鍾意同陽光玩遊戲嘅朋友坐添。 未食嘢先影相飽 都算係佢最大嘅特色。 食物飲品:既然以冰室為主題, 當然唔少得各式各樣分時段嘅餐牌 ,方便快速嘅香港人容易選擇食啲乜。 大路嘅焗飯炒嘢,另加一啲新式嘅fusion菜式, 都係一啲唔難想像到嘅香港嘢食, 切合餐廳主題。飲品方面,傳統嘅紅豆冰, 佢花咗少少心思 ,用咗支裝維他奶畀你自己mix。 另有各大cafe提供嘅咖啡飲品,俾鍾意咖啡奶茶嘅人士。食物賣相睇得, 食落味道仲唔錯添。餐廳服務:餐廳以自助形式, 去收銀買飛 ,然後佢畀個電子板你, 咁你就可以坐埋位同人吹水。 等個電子板響 ,之後先出去拎嘢食 ,有啲似係foodcourt咁啦。收餐都係自己放返好個托盤, 好似學校飯堂咁, 所以都冇乜機會同侍應生交流, 好處係佢哋都唔會阻住你嘅, 可以好舒服咁同朋友聚下。整體感覺良好。衛生情況:座位衛生良好, 裝修新淨 ,廁所行出少少就到啦。 間嘢星期日去到人流量都算多,一切都
食物飲品:
食物賣相睇得, 食落味道仲唔錯添。
餐廳服務:
整體感覺良好。
衛生情況:
座位衛生良好, 裝修新淨 ,廁所行出少少就到啦。 間嘢星期日去到人流量都算多,一切都保持乾淨企理,自助服務餐廳計,都算唔錯。
價錢:
餐廳午間價錢大眾化, 就算係晚餐都唔算太貴, 實在係有冰室嘅風範。 又食得又影得都幾好。
整體感覺:
餐廳位置深水埗石硤尾中間位置, 需步行少少, 但容易找到。
裝修別具特色, 影相影不停。
食物有本地風範, 而且味道唔錯。
有包裝,有內涵, 屬於同朋友相聚傾計食嘢嘅好地方, 仲有機會畀你同朋友講返舊事嘢添。