2023-12-10
今次去嘅小店,食物真係得令到不得了!起手我地點咗道金黃香脆嘅炸豆腐,外皮炸到曬嗰種鬆脆,但豆腐入面仲保持住嫩滑,啖啖口感對比,真係咁樣講得好岩:外剛內柔。添埋啲自家製辣椒醬,微辣帶香,夾埋食,咬落去香口過癮,絕對係小食魔人嘅心頭好。再點咗一道啲啱普羅大眾咀嚼的黑椒牛柳粒,我可以話你知,啲牛肉粒煮得外酥內嫩,牛味濃郁得嚟唔會過於肥膩。啲黑椒醬汁,香辣正宗,好過癮!簡直係香港味嘅代表作!一旦開動,手就停唔到!🍴至於甜品方面,我哋揀咗杏仁豆腐。若果講到口感,呢個杏仁豆腐真係做到雲裏霧裏嘅滑潤,淡淡嘅杏仁香味,唔會太濃郁得令人嘔心,甜味控制得宜,咪以為食完之後有種罪惡感。而家,我個嘴角都係有小小甜,一吓又諗起啲杏仁豆腐好想再食多啖!🍮最後,份量充足,滿足感十足。落嚟食一餐,真係食到盤底見,唔使太多嘜嗌,輕鬆又開心。至於裝修氣氛嘅話,小小嘅店鋪,裡面裝潢簡潔舒服,啲枱椅都放排得頗有心思,連帶咗啲家庭式嘅氣氛。員工服務都算熱情週到,等嘅時間唔會太耐,嘢食就至得快手快腳上枱。👍總結,喺呢間店食飯,真係有種溫馨又貼地嘅感覺,食落去又美味又過癮,下次有機會,一定會再光顧!