2020-10-27
🇭🇰 < < 基隆茶餐廳 (旺角) > > 麻甩佬風味💛💰 [ ~$51-$100]👯 [ ~15-20mins ]📍 [ 旺角界限街24號地舖 ] ______________________________ 1️⃣[ 干炒黑椒牛肉烏冬]ʜᴋᴅ38✍🏻 遠處已經聞到黑椒嘅味道~烏冬好煙韌,牛肉亦都好爽口牛肉分量充足,配上黑椒,係Perfect match!不過調味方便就失色咗啲,鹹咗少少~ 不過價錢方面性價比高,下午茶之選🌟推薦指數:7/102️⃣[ 雞翼配西多士] ʜᴋᴅ36✍🏻 西多士炸得金黃色,切開裡面軟綿綿表面再加上一塊牛油,再淋上糖漿,味道十分香甜而且外脆唔會太油,簡單又好味雞翼炸到金黃色,雞肉鮮嫩!小編覺得三隻雞翼實在唔夠喉😋😋🌟推薦指數:8/10______________________________🥑整體嚟講🥚黃店下午茶之選!職員態度好,而且餐牌選擇多樣性上餐時間快,價錢平民!性價比十分高,推薦大家過嚟食🍴😆😋好味指數:8/10🏃回頭指數:8.5/10🔎🏷️ #letus九龍 #我要吃掉全世界 #letus地道系列 🔍#Yummyfood
💰 [ ~$51-$100]
👯 [ ~15-20mins ]
📍 [ 旺角界限街24號地舖 ]
1️⃣[ 干炒黑椒牛肉烏冬]ʜᴋᴅ38
✍🏻 遠處已經聞到黑椒嘅味道~
烏冬好煙韌,牛肉亦都好爽口
牛肉分量充足,配上黑椒,係Perfect match!
不過調味方便就失色咗啲,鹹咗少少~
不過價錢方面性價比高,下午茶之選
🌟推薦指數:7/10
2️⃣[ 雞翼配西多士] ʜᴋᴅ36
✍🏻 西多士炸得金黃色,切開裡面軟綿綿
表面再加上一塊牛油,再淋上糖漿,味道十分香甜
而且外脆唔會太油,簡單又好味
雞翼炸到金黃色,雞肉鮮嫩!
小編覺得三隻雞翼實在唔夠喉😋😋
🌟推薦指數:8/10
🥑整體嚟講🥚
黃店下午茶之選!
職員態度好,而且餐牌選擇多樣性
上餐時間快,價錢平民!
性價比十分高,推薦大家過嚟食🍴😆
😋好味指數:8/10
🏃回頭指數:8.5/10
#Yummyfood #hkrestaurant #fooddiary #hkblogger #hkfoodie #foodie #hkfood #foodshare #lifestyle #hongkongfood #hkfoodblogger #hklocalfood #hkfoodshare #hkdaily #傳統西多士 #太子美食 #港式茶餐廳 #西多士#茶餐廳 #旺角美食 #黃店