2016-06-18 479 views
琴晚食完晚飯 我朋友話想去試下哩間 佢話openrice特輯見到好似好正 所以我地就特登搭車去深水埗試下😏 (註: 如果唔係諗住行深水埗既話 南昌站行過去行得舒服d 因為沿路比較少舖頭 反而深水埗站出就好多收電器既夜冷)我地一去到💦🔥 大概9點鐘左右 舖頭入面已經坐滿哂人 但好好彩我地見出面仲有一張空枱 見唔算太熱 就坐低咗😀😊😀😊餐牌好簡單 一睇就明 都有十幾款可以食😆😊我就嗌咗3號 桂棗雪耳湯底配芋圓 小丸子 地瓜圓 可熱可唔熱 天氣太熱既關係 我就嗌咗碗凍既 不過其實都唔算好凍 再凍少少會好食d 會更透心涼 一碗都算幾大碗 材料十分足 有好多雪耳 芋圓 小丸子同地瓜圓 夠一個普通食量既女仔 即係我食 而我朋友就覺得大碗得滯🍧睇相都睇得出佢一碗好足料 食落好解渴 唔會話好甜 岩岩好😆 入面仲有龍眼肉 比起台灣個種更港式 我覺得絕對可以試下去食 好多人都外賣拎走🏃 我建議可以早少少黎食就可以唔洗等太耐位⏰⏰ 同埋想外賣就可以早d打去同老闆講定幾時拎 咁樣一黎到就拎得😎😎😎😎
餐牌好簡單 一睇就明 都有十幾款可以食😆😊
桂棗雪耳湯底