屋企兩老表示好想食中式乳豬,平時去飲先有機會食1 - 2 舊,根本就唔夠喉😕 所以我就上網搵有提供乳豬嘅中菜館,俾我搵到呢間金兜,就決定帶佢地嚟試試佢😋🐷餐館位於一樓,要搭一層𨋢上去,入面裝修保留懷舊嘅中菜館特色同埋好乾淨。(例)金兜記即燒乳豬 $268乳豬皮燒到脆卜卜,而且啲肉都好多,平時食第二度嘅乳豬得浸皮好少肉,但呢度就一啲都唔手軟,配埋必點嘅醬汁同夾住塊包食,好食到想叫多碟🥹下次嚟食會嗌半隻,唔係唔夠食呀🥲翡翠野菌炒龍躉球(孖寶) 跟住之後我地叫咗個孖寶,有唔同菜俾我地揀,因為我哋想食魚,所以第一款揀左龍躉球,龍躉片肉質彈牙,西芹口感爽脆,好食👍🏻😋沙溪燒米鴨(半隻)(孖寶) 孖寶total $398 ,有半隻鴨同龍躉球,真係好抵食🥹米鴨份量好多,而且好入味,點埋下面啲醬,好好餸飯🤤附送涼粉 $免費好鍾意去一啲會送糖水嘅酒樓🤭夠晒特色同埋懷舊,今次佢送涼粉,大熱天時食,fit 哂!😍總括而言,兩老都十分滿意,下次一定會再嚟幫襯🫶🏻

(例)金兜記即燒乳豬

(例)金兜記即燒乳豬 $268

翡翠野菌炒龍躉球(孖寶)

翡翠野菌炒龍躉球(孖寶)

附送涼粉

附送涼粉 $免費
好鍾意去一啲會送糖水酒樓🤭夠晒特色同埋懷舊,今次佢送涼粉,大熱天時食,fit 哂!😍

總括而言,兩老都十分滿意,下次一定會再嚟幫襯🫶🏻
2023-05-22
(例)金兜記即燒乳豬