2021-05-05
呢間係朋友介紹,係食韓國野,但佢又唔係一般嘅手卷,唔係一般嘅炸雞,亦唔係一般嘅炸年糕。 記住呢間係外賣店,不設堂食架。呢到有個小小展板講返小店嘅故事,係米芝蓮呀。餐單,都有好多野揀同拼唔同食物嘅set 。一人食duo set 又得,同朋友叫唔同菜式又得。包裝就好似咁啦。一落左order 就即刻整。唔好怪我大驚小怪,原來啲蛋餡係咁整。(1)duo set ,$100,轉蛋,$10)佢個rice roll可以配唔同嘅肉(或者菜,所以食素者都岩架),我就叫左牛肉。而正常rice roll 係包飯,我地就加左10蚊轉蛋!超正。牛肉碎碎,偏稔,同隻蛋一齊好夾,咬落先有蛋,再牛肉,再係中間啲蔬菜,又飽又健康。Duo set 除左roll仲有小食揀,我地叫左seaweed dumpling,有三舊,岩岩炸起,外脆,內餡係類似粉絲的東西,咸咸的,都好食。個炸雞,$70,除左炸雞,仲有炸年糕、炸蓮藕、炸番薯。我呢種紮法,同天婦羅嗰隻好唔同,冇咁趣,但都好食嘅,同埋無咁熱氣。整體來講呢,以香港嘅韓國食物黎講,價位都合理,嘢食係意外地好食,性價比我會畀8.5/10。
記住呢間係外賣店,不設堂食架。
呢到有個小小展板講返小店嘅故事,係米芝蓮呀。
包裝就好似咁啦。
一落左order 就即刻整。
唔好怪我大驚小怪,原來啲蛋餡係咁整。
(1)duo set ,$100,轉蛋,$10)