前排去咗同喺灣仔番工既朋友食飯,朋友就推介咗位於灣仔天樂里嘅台式餐廳 ,餐廳位置有啲隱蔽,裝修都幾特別以工業風為主題,座位夠寛闊,牆身仲掛上霓虹燈做裝飾,感覺幾Chill🖤餐廳最近午市晚市85折,外賣8折✨🥩牛三寶牛肉麵 $70 見網上唔少人推介佢哋既牛三寶,紅燒湯底都幾香,牛三寶係牛肚、牛腩、牛𦟌😀小編特別喜愛牛𦟌,牛味都幾濃,麵質就比較淋身,如果可以硬身啲會更好😊🍜豬軟骨麻辣乾拌麵 $70本身餐牌係跟蕃茄湯,今次就轉咗乾拌麵試吓,拌麵都幾彈牙,仲有幼細青瓜絲做配料,有助平均番個油膩感,都幾好食🫔台灣夜市拼盤 $48另外諗住試多啲唔同小食,拼盤內有花枝丸、路邊小香腸、鹽酥雞同炸豆腐🤪炸豆腐幾特別,外皮香脆,配埋泰式辣醬酸酸甜甜好開胃🌶🍆秘制小茄子 $35有冇朋友仔同小編一樣都鐘意食茄子呢?呢個小食值得一試!茄子淋上獨有嘅秘製醬汁,加埋肉鬆一齊食更有口感,食落去都好開胃🍹百香椰果冰茶 +$10 飲落幾清新,入面都幾多椰果粒,唔算太甜有助解膩🧋珍珠奶茶 (+$10) 奶味較重 珍珠有咬口 小編覺得如果茶味可以濃啲會更好

🥩牛三寶牛肉麵 $70

🍜豬軟骨麻辣乾拌麵 $70

🫔台灣夜市拼盤 $48

🍆秘制小茄子 $35

🍹百香椰果冰茶 +$10
飲落幾清新,入面都幾多椰果粒,唔算太甜有助解膩

🧋珍珠奶茶 (+$10)
奶味較重 珍珠有咬口 小編覺得如果茶味可以濃啲會更好