每次搭車經過告士打道都留意到呢間好搶眼既酒吧,睇個名就知以西班牙tapas為主~最近工作生活既負能量太多,要比個藉口自己過黎放鬆一下。特別中意大門既霓虹光管,仿如置身八九十年代的夜香港,型格迷幻得黎帶點不羈,絕對係一個打卡點,見有人喺窗位食shisha,成個畫面好有情迷意亂既感覺~好chill啊! 💕8點前仲有happy hour,當然要先飲返杯! Gin tonic清新怡人,清爽既青檸簡直喚醒了頭腦。🍸 紅白酒既Sangria飲得多,今次試下無酒精既Virgin Sangria,係一杯Spanish punch  用上士多啤梨、蘋果等果汁調製,果香撲鼻💕🍹  Tapas既特點係細細碟,又可以多試幾款。薄切慢煮八爪魚,質感軟腍,唔會實的的咬唔開,酸汁中滲透著海水味~ 紅橙相間既血橙沙律,血橙果肉香甜,加埋牛柳絲、沙律菜,增添美味又開胃~鵝肝比堅尼三文治麵包烘得酥脆,塗上一層薄薄既鵝肝,入口細滑,油香甘甜~似港式油占多,但來得細緻!煎香過既巴塞隆拿式紅蝦,蝦肉鮮美,蝦膏香濃甘甜,配合蒜香十分惹味~食西班牙菜怎可不點西班牙海鮮飯呢?! 放滿蝦、蜆、魷魚圈既小平鍋特別亮眼。不得不讚其飯底,米
最近工作生活既負能量太多,要比個藉口自己過黎放鬆一下。
特別中意大門既霓虹光管,仿如置身八九十年代的夜香港,
型格迷幻得黎帶點不羈,絕對係一個打卡點,

8點前仲有happy hour,當然要先飲返杯!
Gin tonic清新怡人,清爽既青檸簡直喚醒了頭腦。🍸

用上士多啤梨、蘋果等果汁調製,果香撲鼻💕🍹

Tapas既特點係細細碟,又可以多試幾款。

鵝肝比堅尼三文治

Bikini sandwich with foie gras

食西班牙菜怎可不點西班牙海鮮飯呢?!
放滿蝦、蜆、魷魚圈既小平鍋特別亮眼。
不得不讚其飯底,米粒分明熟度掌握得不錯
海鮮汁鮮味香濃 加上洋蔥、香蒜、迷迭香提升香味~

補充一下,
聽到隔離檯介紹另一檯食客點西班牙薯仔蛋餅。
說是必食的,可惜此刻已飽。。。
下次 !!下次一定要試喔!!

最後要比個like呢度既店員,言談有禮感覺親切,總是帶著笑臉

Type of Meal
Dinner