2016-09-12
Vive Cake Boutique Ever Green mini $45 Lychee Blush $42最近發現📢📢灣仔利東街有好靚好靚既cake😍Ever Green係青蘋果味道,上面係新鮮青蘋果片,外面為一層亮澤的清甜青蘋果mousse,入面有新鮮蘋果肉,配合Earl Grey海綿蛋糕,底層為Almond Biscuit,估唔到青蘋果+Earl Grey呢個combination 係咁match😁整體感覺,Ever Green酸酸甜甜夠哂清新,完全不覺膩,為炎炎夏日清甜涼品👍🏼Lychee Blush係rasberry+荔枝,賣相高貴典雅,rasberry的微酸及荔枝的甜美清新剛好互相中和,中間係荔枝肉及啫喱,配搭得宜,夏天最岩食啲清甜味既cake!👍🏼紫薯Latte $40再去呢間靚靚cake shop💋蕉蕉對紫色的野無法抗拒,見到紫色已經有種不能自拔的感覺,今次飲紫薯Latte真係正合我意,紫薯味濃香突出,Latte香滑幼細,不錯呀!☺️咁又坐左一個下午🤗Vive Cake Boutique 所有蛋糕都超靚超Lady,成間餐廳都以粉色為主題,岩哂女仔去selfie傾計😍
最近發現📢📢灣仔利東街有好靚好靚既cake😍 Ever Green係青蘋果味道,上面係新鮮青蘋果片,外面為一層亮澤的清甜青蘋果mousse,入面有新鮮蘋果肉,配合Earl Grey海綿蛋糕,底層為Almond Biscuit,估唔到青蘋果+Earl Grey呢個combination 係咁match😁
整體感覺,Ever Green酸酸甜甜夠哂清新,完全不覺膩,為炎炎夏日清甜涼品👍🏼 Lychee Blush係rasberry+荔枝,賣相高貴典雅,rasberry的微酸及荔枝的甜美清新剛好互相中和,中間係荔枝肉及啫喱,配搭得宜,夏天最岩食啲清甜味既cake!👍🏼 紫薯Latte $40
再去呢間靚靚cake shop💋
咁又坐左一個下午🤗
Vive Cake Boutique 所有蛋糕都超靚超Lady,成間餐廳都以粉色為主題,岩哂女仔去selfie傾計😍☺️
Vive Cake Boutique (灣仔)
灣仔皇后大道東200號利東街B樓05-06號舖