位於灣仔嘅馬師道,最近新開咗一間食雞嘅專門店,呢間就係華香雞。呢度用嘅雞好講究,係嚟自華泰農場所養嘅一級靚雞,完全符合鮮、香、嫩、滑四大標準。而華香雞呢度除咗雞肉質素好高之外,仲用咗秘製嘅方法烹製,做到肉滑骨軟嘅口感,而佢哋有多款不同口味嘅雞,而我哋呢次叫咗兩款算係最為有名, 分別係用白滷水所烹煮嘅華香雞,另一款用上烏龍茶葉同埋醬油所燻製嘅茶香雞。華香雞用秘製嘅白滷水所浸製,雞肉好入味,滷水用咗多款藥材所製,能令雞肉嘅雞味更加突出。茶香雞用咗烏龍茶同埋秘製醬油所煙燻製成,雞肉帶有陣陣嘅茶香,令人齒頰留香。佢哋除咗雞之外仲有其他都好好味,好似佢哋嘅白鱔CP值就極高。即叫即蒸,熱辣辣出爐上檯,鱔嘅口味眾多,我呢次揀咗最傳統嘅豉汁蒸。白鱔夠新鮮,肉質彈牙,豉汁味啱啱好,唔會遮蓋鱔本身嘅鮮甜味。佢哋會跟埋一碗白飯,亦可以加錢轉黃薑飯或雞湯河粉或米粉。飲品佢哋會包熱飲同埋是日靚湯,凍飲請自行加錢啦。

佢哋會跟埋一碗白飯,亦可以加錢轉黃薑飯或雞湯河粉或米粉。
飲品佢哋會包熱飲同埋是日靚湯,凍飲請自行加錢啦。